Volledig scherm
Een foto waarop het slachtoffer staat © Maarten van de Rakt

Gevluchte bestuurder (30) opgepakt na ongeluk in Oss waarbij Dave (19) om het leven kwam

OSS - Een 30-jarige Ossenaar zit sinds donderdag vast omdat de politie hem verdenkt van het doodrijden van Bosschenaar Dave van Gijn (19). Dat nachtelijke ongeluk gebeurde afgelopen zondag op de N329 in Oss. De bestuurder van de auto maakte zich na het ongeluk uit de voeten. De man die vast zit op basis van camerabeelden, is tevens eigenaar van de witte BMW.

Afgelopen zondag was er een nachtelijke aanrijding op de N329 tussen een auto en een scooter. Op de scooter zaten twee jongemannen uit Den Bosch. Van Gijn, die als bijrijder op de scooter zat, overleed ter plekke. De 21-jarige scooterbestuurder werd in het ziekenhuis behandeld voor lichte verwondingen en daar door de politie aangehouden. Hij zou hebben gedronken. De jongeman werd maandag weer vrijgelaten. 

De bestuurder van de witte BMW sloeg na het ongeval op de vlucht. De politie kwam hem na onderzoek op het spoor en kijkt naar zijn betrokkenheid bij de aanrijding. Brabants Dagblad sprak maandag met de eigenaar van de auto. Hij ontkende elke betrokkenheid en vertelde dat zijn auto was gestolen. 

De man, die nu verdachte is, zei dat hij pas later over het ongeluk hoorde en daar flink van schrok: ,,Ja natuurlijk, wat denk je zelf? Dit is niet het leukste nieuws dat je kan krijgen. Ik zit ook vol vragen, iedereen is nieuwsgierig naar wat er is gebeurd."

Volledig scherm
Ambulancepersoneel kon niks meer doen. © Gabor Heeres
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    VINKEL - Feest gisteravond tijdens de jaarvergadering van de Vinkelse EHBO-vereniging Anthos: vier jubilarissen werden gehuldigd. Daaronder André van Wanrooij (25 jaar lid) en Peter Pennings (40 jaar). Riet van de Pol maakt de 50 jaar vol en zij is al die tijd ook al secretaris. Ook Albert van den Elzen zag 'goud'. Hij was penningmeester en voorzitter, tot 2003 en maakten de hoogtijdagen van de club in de jaren zeventig mee. Riet, Peter en Albert werden erelid van Anthos.

Oss, Uden e.o.