Volledig scherm
Medewerkers van het bedrijf Van Dinther uit Schaijk bouwen de steigers rond de kerktoren in Volkel. © Van Assendelft Fotografie

Kerk Volkel in de steigers, restauratie kost 200.000 euro

VOLKEL - Terwijl er nog volop wordt gesproken over de toekomst van de kerk in Volkel  heeft het parochiebestuur, ongeacht die afloop, opdracht gegeven om de kerktoren flink te restaureren. ,,Het moest vanwege de veiligheid", zegt Noud van der Heijden van het kerkbestuur. 

Komende weken worden lei- en loodwerk van de torenspits vervangen, het voegwerk vernieuwd en enkele gevelstenen vervangen. Met de kosten voor de enorme steiger meegerekend kost de restauratie zo'n 200.000 euro. Daarvan is zo'n 80.000 euro voor rekening van Den Haag omdat de kerk een rijksmonument is. De rest komt uit de kas van het overkoepelende parochiebestuur dat stiekem hoopt op een extra bijdrage van de Volkelaren voor hun kerk. 

  1. Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    Tweede speelfilm van Brabantse regisseur in première: 'Nederland is een geweldig land om films te maken'

    MAREN-KESSEL - Iedereen droomt er stiekem van om een echte speelfilm te maken, maar het doen is een tweede. Het filmwereldje is onvoorspelbaar en het maken van een film is peperduur en arbeidsintensief. Met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen lukte het de Brabantse freelance filmregisseur Klaas van Eijkeren (42) om al twee avondvullende speelfilms van de grond te krijgen.

Oss, Uden e.o.