Volledig scherm
De opbouw van de Harense kermis is in volle gang. © Jan Ploegmakers

Kermis Haren ontvangt botsauto's met open armen

HAREN - Het heeft veel energie, tijd en volgens de dorspraad zelfs een beetje geld gekost, maar het resultaat is daar: er staan botsauto's op de kermis in Haren. Die gaat zatermiddag van start en duurt tot en met dinsdag.

,,We zijn er heel blij mee", zegt Jolanda Vidiella-Arts namens de dorpsraad Megen, Haren en Macharen. Zij trok eind juli aan de bel nadat twee exploitanten de kermis in Megen halverwege het evenement verlieten. Vidiella zag de bui al hangen voor de andere dorpen en luidde de noodklok. ,,Pas halverwege deze week hebben we uitsluitsel gekregen over de botsauto's."

Minus Hinzen regelt sinds dit jaar de kermissen in achtereenvolgens Ravenstein, Megen, Macharen en Haren. Dat gaat allesbehalve soepel, geeft de organisator zelf ook toe. Het lukt hem amper om exploitanten te vinden die op een van deze kleine kermissen willen staan en afspraken worden niet altijd nagekomen. 

,,De mensen moeten meer naar de kermis komen, dan alleen kan het blijven bestaan", zegt Hinzen. ,,Schrijf maar dat mensen uit Haren moeten komen. Wij zijn geen liefdadigheidsinstelling en hopen niet dat we dinsdag weer wegrijden met verlies."

Het bestuur van gemeenschapshuis De Haar verzorgt dit jaar de horeca, met een terras voor de deur. Het bestuur  trekt samen op met de nieuwe uitbater van café Stamhuis, die nog niet in beeld was toen het eerste geregel begon. Op zaterdag en zondag staat er muziek aan het Kerkplein. Maandagavond is er een Kermis Kien.

Oss, Uden e.o.

poll

Goed dat dit het laatste referendum was

Goed dat dit het laatste referendum was

  • Oneens (62%)
  • Eens (38%)
1362 stemmen