Volledig scherm
Optreden tijdens eerdere editie van Sungrooves © Sebastiaan Quekel/BD

Negende editie van Sungrooves in Ravenstein ook dit jaar een feit.

RAVENSTEIN - Wat begon als een zomers buitenfeestje op initiatief van een hechte vriendengroep, is na al die jaren uitgegroeid tot een volwassen feest met een culturele inslag. Een brand in de opslagloods eerder dit jaar kan ze de passie voor het organiseren niet ontnemen. Sungrooves vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in het stadspark van Ravenstein

. De eerdere locatie bij de gracht werd te klein voor het groeiend publiek dat op het muzikale evenement afkomt. Namen als Kraak & Smaak, CHEATERS en Ska formatie ROLF de Band en het Oss DJ-collectief L8 hebben, evenals de gebruikelijke ruim 60 vrijwilligers, hun medewerking toegezegd aan het evenement dat dit jaar op 23 augustus plaatsvindt. Het hele idee achter het festival is het vertalen van het zomers gevoel binnen de contouren van een feestavond, voor een zo laag mogelijke entreeprijs.

Er wordt weinig aan promotie gedaan. Het festival verkoop zichzelf. Via Facebook en de website worden kaarten verkocht en dat loopt als een trein. Op dit moment hebben al ruim 300 mensen zich aangemeld en dat snel groeiende aantal past exact bij de passie die de jongens uitstralen, of zoals zij het zelf verwoorden: “Het is eigenlijk geen festival, maar een beleving op zich.”

Oss, Uden e.o.