Volledig scherm
Bij T&C Technics in Uden woedde dinsdagnacht een felle brand. © Marco van den Broek

Onderzoek naar stank bij Udens bedrijf waar dinsdagnacht brand woedde

UDEN - De regionale milieudienst ODBN verricht onderzoek naar stankoverlast bij het Udense bedrijf C&T Technics dat afgelopen dinsdagnacht door brand werd getroffen. 

Omwonenden hadden al eerder bij de gemeente geklaagd over stank rond het bedrijf. Volgens de gemeente zijn in de maanden mei en juni zes klachten binnengekomen. De gemeente heeft die doorgestuurd naar de Omgevingsdienst Brabant-noord (ODBN). ,,Naar aanleiding van die klachten zijn er controles uitgevoerd, maar de oorzaak van de stankoverlast is niet gevonden", aldus de gemeentewoordvoerster.  

Quote

Er is onderzoek verricht maar de oorzaak van de stankover­last is niet gevonden

Woordvoerster gemeente Uden

Omdat er volgens de gemeente al langer klachten binnenkomen en ook blijven binnenkomen, is de gemeente in overleg met de ODBN om te kijken hoe de oorzaak van de stankoverlast te achterhalen is. 

Omwonende toeschouwers bij de brand vertelden ook over de stankklachten. Zij denken dat de afzuiginstallatie defect is en zij legden toen een verband met het uitbreken van de brand. Over die relatie kan de brandweer niks zeggen, Zij verwijst naar de gemeente. Die doet er vooralsnog geen mededelingen over.  

Geen gevaarlijke stoffen

Door het vuur is de zogeheten 'badenhal',  waar wordt ontlakt, zwaar beschadigd. Dat leidt ertoe dat de productie stil ligt. Hoe lang dat gaat duren was bij het bedrijf tot nu toe niet te achterhalen. Daar werd gewacht op de komst van een expert.  

C&T Technics is werkzaam in de lak- en coatingindustrie. Het bedrijf bestaat sinds 1997 en is gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en chemische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen. Volgens de brandweer is uit metingen gebleken dat bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook het bluswater bevatte geen gevaarlijke stoffen. 

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3040 stemmen