Volledig scherm
Toeschouwers volgen de opbouw van het reuzenrad in Oss. © Paul Driessen/BD

Opbouw Osse kermis trekt bekijks

OSS - Het weer werkt niet mee, maar de opbouw van de Osse kermis heeft geen tijd om te wachten tot de zon schijnt. Plukjes publiek kijken tussen de stevige regenbuien door toe hoe exploitanten de attracties in elkaar zetten. 

Volledig scherm
Een poort verwelkomt bezoekers op de Osse kermis. © Paul Driessen/BD

Vooral de opbouw van het reuzenrad op de hoek van de Eikenboomgaard trekt deze natte dinsdagochtend bekijks. Ook de toegangspoort op de Koornstraat valt op. Voor de kroegen in de Eikenboomgaard wordt ook al druk gewerkt aan de horecastraat voor feestvierders.

Als later vandaag de kramen van de weekmarkt worden opgeruimd, hebben alle exploitanten de ruimte om hun creaties uit te stallen. Daarveer hebben ze nog tot donderdag 15.00 uur de tijd. Die middag gaat de Osse kermis met 84 attracties van start. 

De nieuwkomer waar liefhebbers het meest naar uitkijken, luistert naar de naam Infinity. Het apparaat tilt bezoekers op tot 65 meter, om hen vervolgens in een vrije val met 125 kilometer per uur naar beneden te laten storten. De kermis duurt tot en met woensdag en wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

  1. Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

    Udense stopt op 92-jarige leeftijd met tennis: 'Het is mooi geweest'

    UDEN - Het gaat niet meer zoals het ging. Ze wil zich op de baan helemaal kunnen geven, maar dat lukt niet meer omdat ze toch wat moeilijker loopt. En dus stopt ze met tennissen, Gerda Snippe uit Uden. Maar dan wel pas op 92-jarige leeftijd. Ze was veruit het oudst actieve lid van tennisclub LTC in Uden. Apetrots zijn ze daar op hun hoogbejaarde speelster, die nog steeds een vitale indruk maakt en  helder van geest is. ,,Ik heb het tennissen ontzettend graag gedaan. Het is de mooiste sport die er bestaat." 

Oss, Uden e.o.