Volledig scherm
Helene Grunveld-Smit in haar festivalwinkel. Ze opent begin september een fysieke winkel in Oss. © Helene Grunveld-Smits

Osse onderneemster opent fysieke winkel Fantasy Fournituren in Galerij

OSS - Fantasie wordt werkelijkheid voor Helene Grunveld-Smits. De Osse onderneemster opent 2 september een fysieke vestiging van Fantasy Fournituren in winkelpassage de Galerij. 

,,In de basis voor fournituren en handwerkprojecten", zegt Grunveld (29). De Osse wil tevens workshops geven en faciliteren. Ook onderzoekt ze de mogelijkheid van kleine shop-in-shops, waarbij andere creatievelingen een kast huren om hun spullen te verkopen vanuit haar winkel. 

De fournituren die Grunveld verkoopt, zijn vooral bedoeld als afwerking voor bijzondere outfits in thema's als fantasy, steampunk, gothic en re-enactment. Grunveld verkoopt die spullen al twee jaar via haar webshop en op festivals. De onderneemster droomt al langer over een fysieke winkel. 

,,Op festivals kreeg ik steeds vaker de vraag of we ook een winkel hebben. Mensen willen de materialen toch in het echt zien en voelen en dat kan op internet niet. Ik kom zelf uit Oss dus die keuze was logisch. En praktisch: de stad heeft een station en ligt centraal, zelfs voor bezoekers uit België en Duitsland."

Droomwinkel

Grunveld viel eerder dit jaar net buiten de boot in project Mijn Droomwinkel. De deelname zorgde er via een omweg wel voor dat ze nu alsnog een huurpand kan betrekken in de Galerij. Maandag krijgt ze de sleutel. Komende weken gaat ze aan de slag om op tijd klaar te zijn voor de opening. 

Oss, Uden e.o.