Volledig scherm
© ANP

Osse politiek hoopt op langer winkelbezoek door lager parkeertarief in stadscentrum

OSS Het dagtarief voor parkeren in het centrum van Oss gaat vanaf 1 december met 1,50 euro omlaag. Het kost dan nog 2,50 euro om de auto een hele dag neer te zetten op parkeerterreinen of in -garages. 

De proef, waar de Osse politiek donderdagavond mee instemde, duurt tot januari 2019 en moet uitwijzen of de verlaging ervoor zorgt dat bezoekers langer in de binnenstad blijven hangen. Het tarief voor kortparkeren stijgt met vijf cent naar 1,50 euro per uur.

 De Osse politiek omarmde de proef, al had met name oppositiepartij SP enkele bedenkingen bij nut, noodzaak en kosten. ,,Als het misgaat, kan het zo 250.000 euro kosten", betoogde Martijn Tonies. Over het voorstel voor de Osse proef zei hij: ,,De argumenten zijn slecht onderbouwd en de gestelde doelen vaag en lastig te controleren." Toch sprak SP-raadslid Tonies over een 'sympathiek voorstel'.

Coalitiepartijen VDG, CDA en VVD wilden de parkeerproef graag een kans geven. ,,Hopelijk maakt het een einde aan de doorlopende discussie over parkeren", zei Dick Voskamp, CDA. Als door de proef over een jaar blijkt dat het dagtarief toch weer omhoog moet dan zal dat 'even slikken' zijn voor parkeerders, betoogde het raadslid. ,,Maar dan ook niet zeuren." 

Dat de exacte kosten van het onderzoek nog onduidelijk zijn, namen Voskamp en coalitiecollega's voor lief.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.