Volledig scherm
Jurriën van der Veer (links) promoot de regio nu ook als voorzitter van Platform Vrijetijd Oss. © Ruud Rogier Fotobureau

Platform Vrijetijd Oss ziet levenslicht

OSS - Platform Vrijetijd Oss is een feit. Het nieuwe bestuur heeft in juli voor het eerst vergaderd en is klaar om de vrijetijdseconomie in de gemeente Oss een flinke duw in de rug te geven. Het platform mag jaarlijks 80.000 euro verdelen onder initiatieven op het gebied van toerisme en recreatie. 

Jurriën van der Veer neemt de rol van voorzitter op zich. Hij ziet grote kansen om de gemeente meer op de kaart te zetten - zowel voor toeristen van buiten als voor mensen die al in het gebied wonen. Het nieuwe platform heeft dit jaar al een aantal initiatieven gesteund, zoals de Halloweenweek in het centrum. Ook deed de club een duit in het zakje van de ondernemers die op de vakantiebeurs in Utrecht stonden om het gebied te promoten.

Van der Veer, ook voorzitter van stichting Maasmeanders, weet als geen ander hoe mooi de gemeente is. ,,Fiets maar eens van Megen naar Ravenstein en kijk hoe vol de terrasjes zitten in de weekeinden. Een fantastisch mooi gebied om doorheen te fietsen. Je waant je soms in het buitenland. Hetzelfde geldt voor Herperduin en heel de Maashorst. Ik woon zelf in Lithoijen, een prachtig mooi dorpje aan de Maas. En ook richting Geffen is het de moeite meer dan waard."

Oss, Uden e.o.