Volledig scherm
Een hekwerk moet ongenode gasten buiten het pand aan de Spoorlaan houden. Meerdere ruiten zijn daar al gesneuveld. © Paul Driessen/BD

Sloper stoot voormalig hotel Oss pas volgend jaar plat

OSS - Het duurt zeker tot begin volgend jaar voordat voormalig Hotel Luijk in Oss tegen de grond gaat. ,,We verwachten ergens in het eerste kwartaal van 2018 echt te starten. Slopen, kelder maken en dan de lucht in", zegt projectleider Ron Beerens, van Reuvers Bouw en Ontwikkeling.

Vandalen maakten al een beginnetje met de sloop door ruiten in te gooien. ,,Ook zijn deuren geforceerd en zagen we binnen een paar slaapzakken liggen. Misschien dat er zwervers hebben geslapen", gokt Beerens. Hekken moeten ongenode gasten voortaan buitenhouden.

Actiegroep

Ondanks verwoedde pogingen van actiegroep Ossensia om het pand te behouden, beschikt bouwbedrijf Reuvers over een sloop- en omgevingsvergunning. Reuvers laat het pand aan de Spoorlaan slopen om plaats te maken voor nieuwbouw met drie commerciële ruimtes en achttien appartementen. Daarvan zijn er al zeker dertien in optie, weet Beerens. Ook voor de bergingen en parkeerplaatsen is volop animo, zegt de ontwikkelaar.

Een paar maanden geleden heeft Henry Goris het asbest in het pand gesaneerd. Sloper Erik van Schaijk staat in de startblokken om met het voormalige hotel aan de slag te gaan. Hij wacht op groen licht van Reuvers en verwacht dat hij vier tot zes weken bezig is met slopen.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement