Volledig scherm
Beter Bed in Uden moet op zoek naar nieuwe topman. Ton Anbeek verlaat het bedrijf en vertrekt naar de fietsenproducent Accell. © Valerie Kuypers

Topman Beter Bed vertrekt; van bedden naar fietsen

UDEN - Van bedden naar fietsen. Topman Ton Anbeek van Beter Bed vertrekt per 1 november bij de Udense beddenproducent om leiding te gaan geven aan fietsenproducent Accell Group in het Friese Heerenveen. 

Anbeek (1962) is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging nadat hij zeven jaar aan het roer stond van Beter Bed. Die vond hij dus bij Accell, het moederbedrijf van fietsmerken als Batavus, Sparta en Koga.

Beslissing

Volgens Anbeek was de beslissing om Beter Bed te verlaten geen gemakkelijke. De raad van commissarissen van Beter Bed betreurt de beslissing van de topman, maar respecteert zijn beslissing. 

De zoektocht naar een nieuwe topman voor het Udense beddenconcern wordt spoedig opgestart. Beter Bed heeft nu in totaal 1.194 eigen winkels in heel Europa. In 2016 behaalde de onderneming een omzet van 410,5 miljoen euro. 

Aandeelhouders

Bij Accell zijn ze blij met de voordracht van Anbeek. Aandeelhouders worden nog wel officieel geïnformeerd worden over het voornemen om de huidige Beter Bed-topman de leiding over het bedrijf te geven. In oktober komen aandeelhouders van Accell daarover bijeen.

Anbeek is bij Accell de opvolger van René Takens, die in april na achttien jaar afscheid nam van het bedrijf. Eerder werkte Anbeek onder meer bij Unilever en Auping. Bij Accel werken wereldwijd 3000 mensen in achttien landen. In 2016 werden circa 1,5 miljoen fietsen verkocht en werd een omzet gerealiseerd van meer dan 1 miljard euro. 

Oss, Uden e.o.