Volledig scherm
© ron magielse / pix4profs

Uden loopt achter met aanleg van glasvezel in buitengebied, stelt CDA

UDEN - Vergeleken met buurgemeenten loopt Uden achter met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat is zuur voor de inwoners, stelt het CDA want de urgentie is hoog. De partij wil van burgemeester en wethouders met spoed weten wat de stand van zaken is. Liefst voor de vaststelling van de begroting 2018 zodat er eventueel extra geld beschikbaar gesteld kan worden. 

In juni dit jaar zegde verantwoordelijk wethouder Frans van den Berg een uitgebreid onderzoek toe in de commissie ruimte, economie en financiën. Hij deed dat in reactie op het verhaal van Toine Smits die namens diverse partijen uit het buitengebied - van ZLTO tot de dorpsraad Volkel - pleitte voor gas op de plank. Volgens hem kunnen zo'n 1.250 huishoudens in het buitengebied op glasvezel worden aangesloten voor een bedrag van ongeveer 800.000 euro. 

CDA Uden wil nu wel eens weten hoe de vlag erbij hangt. ,,Dit thema speelt al heel lang maar in al die jaren is er nauwelijks vooruitgang geboekt", stelt de partij  in schriftelijke vragen aan het college. In juni zou Uden met een onderzoek  gestart zijn om de belangstelling voor glasvezel te peilen. Het CDA wil graag weten of er nieuws te melden is, of het Gebiedsplatform Buitengebied bij het onderzoek betrokken is en of de gemeente bereid is om extra geld beschikbaar te stellen.

  1. Vrijwilligers vinden oude molensteen Vinkelse molen terug in Oss

    Vrijwilligers vinden oude molensteen Vinkelse molen terug in Oss

    VINKEL/OSS - Dolblij zijn de vrijwilligers achter de herbouw van de Vinkelse molen de Zwaan. Zij hebben de originele molensteen van de molen teruggevonden. Die ligt namelijk al sinds jaar en dag in een Osse achtertuin, die van de dochter van de molenaar om precies te zijn, Trees van Bon-Van Schayk (85). Woensdagmiddag zijn Ebert van Wanrooij en Ton van Herpen van de Stichting Vinkelse Molen de Zwaan de steen komen bezichtigen, zaterdag mogen ze hem meenemen. Dat is nog een flinke klus, want de steen is loodzwaar. Maar een kraantje doet wonderen.

Oss, Uden e.o.