Volledig scherm
© ron magielse / pix4profs

Uden loopt achter met aanleg van glasvezel in buitengebied, stelt CDA

UDEN - Vergeleken met buurgemeenten loopt Uden achter met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Dat is zuur voor de inwoners, stelt het CDA want de urgentie is hoog. De partij wil van burgemeester en wethouders met spoed weten wat de stand van zaken is. Liefst voor de vaststelling van de begroting 2018 zodat er eventueel extra geld beschikbaar gesteld kan worden. 

In juni dit jaar zegde verantwoordelijk wethouder Frans van den Berg een uitgebreid onderzoek toe in de commissie ruimte, economie en financiën. Hij deed dat in reactie op het verhaal van Toine Smits die namens diverse partijen uit het buitengebied - van ZLTO tot de dorpsraad Volkel - pleitte voor gas op de plank. Volgens hem kunnen zo'n 1.250 huishoudens in het buitengebied op glasvezel worden aangesloten voor een bedrag van ongeveer 800.000 euro. 

CDA Uden wil nu wel eens weten hoe de vlag erbij hangt. ,,Dit thema speelt al heel lang maar in al die jaren is er nauwelijks vooruitgang geboekt", stelt de partij  in schriftelijke vragen aan het college. In juni zou Uden met een onderzoek  gestart zijn om de belangstelling voor glasvezel te peilen. Het CDA wil graag weten of er nieuws te melden is, of het Gebiedsplatform Buitengebied bij het onderzoek betrokken is en of de gemeente bereid is om extra geld beschikbaar te stellen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ernstig ongeluk met 'livestreamers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensgevaar

    Ernstig ongeluk met 'livestrea­mers': Osse vrouw (24) heeft 'van alles gebroken', maar is buiten levensge­vaar

    OSS/ROSMALEN - De 24-jarige vrouw uit Oss die zaterdagavond zwaargewond raakte bij het zware ongeluk op de A59 bij Rosmalen, is buiten levensgevaar. Dat meldt de familie aan het Brabants Dagblad. De auto waarin ze zat raakte van de weg, reed door een droge sloot en kwam op de parallelweg tot stilstand. Een 21-jarige vrouw uit Gemert die ook in de auto zat, overleefde het ongeluk niet.

Oss, Uden e.o.