Volledig scherm
Foto Dirk van Hunsel/BD

Uur na uur op 'n pruttelende Solex

HEESWIJK-DINTHER - Uur na uur ploeteren deelnemers aan de 24-uurssolexrace over het 3,3 kilometer lange circuit in Heeswijk- Dinther. De vroege uurtjes op zondag zijn het zwaarst.

De nevel hangt nog boven de sloten. Heeswijk-Dinther is nog in diepe rust, maar het vrolijke gepruttel van ruim honderd Solexen draagt ver over de weilanden. Het is zondagochtend iets voor zeven uur en in de tientallen meters lange pitstraat hebben de deelnemers aan de 24-uurs Solexrace het zwaar.

Sommigen slapen, anderen sleutelen driftig aan hun stilgevallen voertuig en een enkeling heeft de strijd vroegtijdig gestaakt. „Het zijn de zwaarste uurtjes”, merkt Hans Somers, monteur van team S(ol)ex on the Beach op, terwijl achter hem het koffiezetapparaat pruttelt. Het team heeft in tegenstelling tot de buren, die de strijdbijl al begraven hebben en vermoedelijk op de camping liggen te slapen, nog amper problemen gehad. „We liggen veertiende. Dat valt niks tegen. Een paar keer vuiligheid in de motor, maar verder loopt-ie als een zonnetje”, zegt Somers,

Volledig scherm
Verkleed en wel door de stierenstal. Foto Dirk van Hunsel/BD
Volledig scherm
Niet iedereen is even serieus na 16 uur racen. Foto Dirk van Hunsel/BD
Volledig scherm
Foto Dirk van Hunsel/BD

Oss, Uden e.o.