Veel schade bij woningbrand in Megen, drama voor bewoners: 'Alles is weg'

VIDEOMEGEN - In de Torenstraat in Megen is woensdag brand uitgebroken in een woning. De dikke rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand.

De brand brak uit in een twee-onder-een-kap-woning. De bewoners zaten buiten koffie te drinken toen het vuur uitbrak in het dak van de woning. 

Kortsluiting

,,Ik hoorde iets knetteren en zag toen in de keuken vuur tussen de splinters van het plafond'', vertelt Jacq Smolders, de bewoners van het huis. ,,Toen ben ik naar boven gerend en zag ik de hele ruimte onder rook.'' Volgens hem ontstond de brand door kortsluiting.

Smolders, gepensioneerd fysiotherapeut, had geen tijd meer om kostbare bezittingen uit het huis te halen. ,,Alles is weg'', zegt hij. 

Het incident trok veel bekijks van omwonenden. 

Volledig scherm
Brand Megen © Charles Mallo
Volledig scherm
Brand Megen © Tom Vos
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn
    video

    Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn

    OSS - Nederlanders houden van koningin Máxima en we weten weer waarom. Op een dag van nationale rouw, te midden van ongeloof en naarstig onderzoek, toonde de koningin hoe sober verdriet kan zijn. Ogen die oprecht bezorgd stonden. Een kapsel dat een beetje in de war lag, zulke trivialiteiten doen er dan even niet toe. Alleen troost. Portret van een royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden majestueus kan zijn.

Oss, Uden e.o.