Volledig scherm
De speelsters van het Nederlands vrouwenelftal juichen na het winnen van de finale tussen Nederland en Denemarken van het EK vrouwenvoetbal in het FC Twente Stadion. ANP BAS CZERWINSKI © ANP

Voetbalclubs in de regio willen profiteren van succes Oranje Leeuwinnen

UDEN/VEGHEL - Clubs in de regio hopen dat de opmars van vrouwenvoetbal een extra boost krijgt door het succes van de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK in eigen land.

Het damesvoetbal in de regio Uden/Veghel zit behoorlijk in de lift. En dat komt heus niet alleen door de winst op het EK. De aanmeldingen stroomden binnen al lang voordat iemand had gehoord van Lieke Martens of Vivianne Miedema.

Dat zie je bijvoorbeeld goed bij Blauw Geel uit Veghel. Eén van de grootste clubs in de regio, maar jaren verstoken van een eigen damesteam. Tot nu. Komend seizoen doet een zevental vrouwen namelijk mee aan een volwaardige competitie op de zondagmorgen. En daarna kan het wel eens snel gaan. De club heeft namelijk acht meisjesteams in de jeugd, het meest van alle verenigingen in de streek. Volgend jaar gaat een heel team meisjes over naar de senioren en staat er waarschijnlijk een groot vrouwenteam.

Avesteyn en Heeswijk slaan intussen de handen ineen om het damesvoetbal te professionaliseren. Na vorig jaar de meisjesteams worden daar nu ook de damesteams samengevoegd. Dat zorgt er voor dat de vrouwen ingedeeld kunnen worden in een team fanatiekelingen en een team recreanten. ,,Daardoor kunnen ook vrouwen die wat minder tijd hebben om te trainen lid blijven”, zegt Avesteyn-voorzitter Joep Adank. ,,Hopelijk heeft het een aanzuigende werking op dames uit de regio.”

Oss, Uden e.o.