Volledig scherm

Wobine Buijs-Glaudemans nieuwe burgemeester Oss

* UPDATE 22.36 UUR * OSS - Wobine Buijs-Glaudemans uit Geldrop wordt door de Osse gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Oss. Als de koningin en minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken instemmen, volgt zij dit najaar Herman Klitsie op. Die gaf begin dit jaar aan te willen stoppen als burgemeester.

Voor de functie waren tien gegadigden, onder wie twee vrouwen. De afgelopen week werden gesprekken gevoerd. De nieuwe burgemeester werd vanavond door de vertrouwenscommissie van Oss voorgedragen aan de gemeenteraad.

De keus voor Wobine Buijs-Glaudemans was niet unaniem. SP-fractievoorzitter Paul Peters stapte vrijdagavond uit onvrede over de voordracht op uit de vertrouwenscommissie die de gesprekken met de kandidaten voerde. Omdat hij geheimhoudingsplicht heeft over de procedure, wilde hij er maandagavond niet veel meer over kwijt. "Laten we maar zeggen dat ik niet heel vrolijk ben."

Wobine Buijs-Glaudemans wordt de eerste vrouwelijke burgemeester Oss. Buijs-Glaudemans is op dit moment directielid Economie en Mobiliteit bij de Provincie Noord-Brabant. In deze functie is ze nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom MSD

Wobine Buijs-Glaudemans is op 8 augustus 1960 geboren in Tilburg. Ze is getrouwd en heeft 3 kinderen. Buijs-Glaudemans studeerde Bedrijfskunde (MBA) in Rotterdam en was in de periode 2003-2007 statenlid voor de VVD. Voordat mevrouw Buijs-Glaudemans naar de Provincie ging, was ze werkzaam in het onderwijs; zo was ze directeur van de Academie voor Marketing and Business Management van Avans Hogeschool in Breda.

Wanneer Wobine Buijs-Glaudemans daadwerkelijk aan de slag gaat als burgemeester van Oss is nog niet bekend, maar duidelijk is dat dit pas op zijn vroegst na de zomervakantie zal zijn.

Lees dinsdag meer in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement