Volledig scherm
De ruit van de woning moest het vrijdag opnieuw ontgelden. © Facebookgroep Krinkelhoek in actie tegen asielzoekers

100 demonstranten bij vierde avondprotest vluchtelingenwoning Oss; weer ruiten ingegooid

* UPDATE 20.50 uur * OSS - Voor de vierde avond op rij is er vrijdag een protest bij een woning in de Jonker van Ossstraat in Oss waar binnenkort vier statushouders komen te wonen. Naar schatting kwamen zo'n 100 demonstranten samen. Bij het protest werden opnieuw enkele ruiten ingegooid.

De demonstranten verspreidden zich in de loop van de avond te voet in de omgeving van het huis. Ze trokken onder meer naar een woning in de Karel V straat waar ook een woning staat die bestemd is voor 4 mannelijke statushouders. Daar werd een ruit aan diggelen gegooid en werd geschreeuwd 'AZC weg ermee'. Op vrijdagmiddag sneuvelde er al een ruit van het huis in de Jonker van Ossstraat. De Facebookgroep 'Krinkelhoek in actie tegen asielzoekers' berichtte een foto van de ingegooide ruit met de tekst 'Het begint weer van vooraf aan'.

Kat- en muisspel
Na het sneuvelen van de ruit van het huis in de Karel V straat vrijdagavond trok de groep verder. Er volgden enkele rondjes door de wijk, steeds gevolgd door een aantal politieagenten op de fiets en in auto's. "Er wordt een soort kat-en-muis-spel gespeeld", wist een van de agenten. "We gaan hiermee door tot dit plan van tafel is", stelde een van de demonstranten en tevens bewoner van de Jonker van Ossstraat.

Krinkelhoek
De gemeente Oss en wooncorporatie BrabantWonen zijn onlangs gestart met de verbouwing van een aantal huurhuizen voor huisvesting van meerdere statushouders per adres. Een aantal bewoners van de Osse wijk Krinkelhoek is daar fel tegen gekant. Vooral het feit dat meerdere plukken jonge mannen in de buurt komen, wordt als bezwaarlijk ervaren. Ook dinsdag, woensdag en donderdag verzamelden demonstranten zich voor het huis.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.