Volledig scherm
Zaterdagavond 29 april 2017 werd in de Osse Molenweg Marek Skonieczny doodgestoken. © AS Media

12 jaar voor Armen P., dader van dodelijke steekpartij in Oss

OSS/DEN BOSCH - De 26-jarige Armen P. moet 12 jaar de cel in voor het doodsteken van Marek Skonieczny en de mishandeling van zijn ex in Oss.  Dat kreeg hij deze woensdag van de rechtbank in Den Bosch te horen. De rechter veroordeelt hem niet voor moord, maar voor doodslag. Er was 18 jaar tegen hem geëist door de officier van justitie.

Twee weken geleden bij de rechtszitting verklaarde P. dat hij zelf slachtoffer was van de vriendin van zijn ex. Zij zou bovendien in een steegje aan de Molenweg in Oss de dodelijke messteken hebben toegebracht aan Skonieczny. P. lag op dat moment naar eigen zeggen op de grond.  

Eerder die avond, op  29 april 2017, zou hij gebarbecued hebben met zijn ex en hun jonge dochtertje. Hij mocht het kind vanwege een contactverbod eigenlijk niet zien. Nadat de gasten weg waren zou ruzie zijn ontstaan in het appartement van de ex, aan het Titus Brandsmaplein.  Volgens getuigen zou P. geprobeerd hebben zijn ex te wurgen. 

Een vriendin van zijn ex, die bij haar inwoont,  kwam die avond dronken thuis van een barbecue bij het latere slachtoffer Skonieczny. Zij zou ook door P. geslagen zijn en ze alarmeerde Skonieczny die meteen poolshoogte kwam nemen. Er ontstond een vechtpartij en P. achtervolgde het latere slachtoffer en de vriendin naar de Molenweg waar de dodelijke steken werden toegebracht. 

Nieuwsbrief Brabants Dagblad
Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Brabant? Schrijf je hier gratis in!

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement