22 deelnemers 'Zwem voor MIJ'-sponsortocht in Lith halen nu al 5000 euro binnen

LITH - Twee kilometer zwemmen in Maaswater van exact 16 graden Celsius is op zich al een prestatie; daarbij met 'slechts' 22 deelnemers ook nog eens 5000 euro aan sponsorgeld vergaren is wellicht een nog imposanter bravourestuk. Het was zaterdagmiddag de uitkomst van de door de Osse Zwem- en poloclub Arethusa georganiseerde zwemtocht voor KWF in de Lithse Ham. 

Volledig scherm
Alle deelnemers van Zwem voor MIJ © Mari van Rossem

Na een hele reeks officiële wedstrijden van de Golfbad Osse Maasrace, de laatste van het landelijke openwaterseizoen, volgde de sponsortocht 'Zwem voor MIJ'.

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Ruud Vermeulen vlak voor de start © Mari van Rossem

Een van de deelnemers was de Osse triatleet Ruud Vermeulen (50) bij wie deze zomer een hersentumor ontdekt werd. ,,Ik zou morgen eigenlijk in Rotterdam aan de sprintafstand bij de WK triatlon meedoen, in mijn leeftijdscategorie. Maar ja, toen ik 13 juni te horen kreeg dat die tumor in mijn hersenen zat, moest ik die deelname natuurlijk schrappen. Na de operatie op 30 juni ben ik overigens blijven sporten, tussen de bestralingen en de chemo door. Ja, dat ging goed, ik kan niet stilzitten en mijn lichaam vroeg om die inspanning. Met mate natuurlijk en altijd met een maatje in mijn directe nabijheid. Ik ben me nog meer bewust van het gegeven dat mentaal en fysiek bezig zijn goed is voor je genezingsproces. Dat ik vandaag die twee kilometer mag zwemmen, is fantastisch. Vooral ook voor dat goede doel."

Lees maandag meer over Ruud en Zwem voor MIJ in het Brabants Dagblad, editie Oss.