Volledig scherm
Hans en Hans, die elk jaar met een andere creatie te water gaan © Mari van Rossem

229 durfals duiken in de Geffense Plas Oss het nieuwe jaar in

OSS – Ondanks het ‘warme’ water dat de 10 graden aantikte, waagden ‘slechts’ 229 durfals zich aan de Nieuwjaarsduik in de Geffense Plas.

"Iets minder dan in de voorgaande edities", liet Bas van Vlijmen, de voorzitter van de organiserende Reddingsbrigade, weten om er snel aan toe te voegen "maar niet minder geslaagd en zeker niet minder gezellig". Geen winterse taferelen dus aan de boorden van de zandafgraving op de grens van Oss en Geffen, maar wel fraai uitgedoste waaghalzen die veelal meer voorpret beleefden aan hun natte avontuur dan genot van het moment suprême.

Na afloop bleken de heksenzusjes Kallima en June van der Linden én de Ossisch pratende boertjes Hans & Hans het fraaist verkleed.

Volledig scherm
© Mari van Rossem
  1. Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn verantwoordelijk'

    Oss stond lijnrecht tegenover de provincie in besluit mestfabriek: 'Maar wij zijn ver­ant­woor­de­lijk'

    OSS - ,,Als overheden hoor je niet op deze manier tegenover elkaar te staan. Maar als het gaat om de belangen van de inwoners van Oss, dan zijn wij verantwoordelijk." Met deze woorden motiveert wethouder Johan van der Schoot het besluit om een dam op te werpen tegen de komst van een mestfabriek naar Oss. Daarmee gaat de gemeente lijnrecht in tegen de provincie, die deze fabriek juist aan de Osse haven wil hebben. 

Oss, Uden e.o.