Volledig scherm
© Op de foto onder meer Bart Jan Cune (met pet) die in een redactielokaal met zijn crew de uitzending

Aanstormend dj-talent krijgt op Osse TBL ‘les’ van 3FM-nieuwslezer

OSS – Niemand minder dan de 3FM-nieuwslezer Bart Jan Cune was zaterdag als docent van de 3FM Radio DJ-school te gast op het Osse TBL. Hij gaf er ‘les’ aan leerlingen van Het Hooghuis, allen actief bij radiozender sCOOLradio, en van het Carmel College Salland uit Raalte. Samen vormden ze een nieuwsredactie die ’s middags tussen twee en drie live een afwisselend muziekprogramma op sCOOLradio.nl brachten.

Cune benadrukte tussen de bedrijven door hoe belangrijk de kweekvijver met aanstormende jeugd is ‘die net als ik ooit op een zolderkamertje’ radio maken. “Als 3FM halen we het liefste het talent van binnenuit, stomen we dat talent klaar voor uitzendingen op onze zender. Je ziet overal hoe moeilijk het is om aan jonge mensen te komen die dit vak willen en kunnen uitoefenen; de keuzes om jezelf naar de buitenwacht te profileren zijn namelijk legio. Denk aan zelfgemaakte filmpjes op YouTube, de foto’s en blogs op allerlei internetsites en vergeet Twitter en Instagram niet. De traditionele radiomaker dreigt uit te sterven.”

Samen met een klein legertje aan scholieren vormde Cune vanaf een uur of elf een eendaagse redactie en stimuleerde met name het redactieproces. Met de onvermijdelijke deadline van twee uur: “Zo’n tijdstip is heilig; dan moeten we los,” hield hij zijn jeugdige collega’s voor.

Op de foto onder meer Bart Jan Cune (met pet) die in een redactielokaal met zijn crew de uitzending voorbereidt
Volledig scherm
Op de foto onder meer Bart Jan Cune (met pet) die in een redactielokaal met zijn crew de uitzending voorbereidt © Mari van Rossem