Volledig scherm
© Op de foto onder meer Bart Jan Cune (met pet) die in een redactielokaal met zijn crew de uitzending

Aanstormend dj-talent krijgt op Osse TBL ‘les’ van 3FM-nieuwslezer

OSS – Niemand minder dan de 3FM-nieuwslezer Bart Jan Cune was zaterdag als docent van de 3FM Radio DJ-school te gast op het Osse TBL. Hij gaf er ‘les’ aan leerlingen van Het Hooghuis, allen actief bij radiozender sCOOLradio, en van het Carmel College Salland uit Raalte. Samen vormden ze een nieuwsredactie die ’s middags tussen twee en drie live een afwisselend muziekprogramma op sCOOLradio.nl brachten.

Cune benadrukte tussen de bedrijven door hoe belangrijk de kweekvijver met aanstormende jeugd is ‘die net als ik ooit op een zolderkamertje’ radio maken. “Als 3FM halen we het liefste het talent van binnenuit, stomen we dat talent klaar voor uitzendingen op onze zender. Je ziet overal hoe moeilijk het is om aan jonge mensen te komen die dit vak willen en kunnen uitoefenen; de keuzes om jezelf naar de buitenwacht te profileren zijn namelijk legio. Denk aan zelfgemaakte filmpjes op YouTube, de foto’s en blogs op allerlei internetsites en vergeet Twitter en Instagram niet. De traditionele radiomaker dreigt uit te sterven.”

Samen met een klein legertje aan scholieren vormde Cune vanaf een uur of elf een eendaagse redactie en stimuleerde met name het redactieproces. Met de onvermijdelijke deadline van twee uur: “Zo’n tijdstip is heilig; dan moeten we los,” hield hij zijn jeugdige collega’s voor.

Volledig scherm
Op de foto onder meer Bart Jan Cune (met pet) die in een redactielokaal met zijn crew de uitzending voorbereidt © Mari van Rossem
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”