Achter de meute aan door de Lithse polder

VideoLITHOIJEN - In de polder bij Lithoijen hielden ruiters van slipjachtvereniging De Veluwe Hunt zaterdag een slipjacht.  ,,Ik ben jachtliefhebber, paardenliefhebber en hondenliefhebber. Bij de slipjacht komt alles bij elkaar."

De klok heeft amper twaalf geslagen als bij café zaal De Leeuwerik aan de Gewandeweg in Lithoijen de eerste glaasjes sherry worden ingeschonken. Mannen en vrouwen in tweed jasje en witte rijbroek komen aanlopen op hun glanzende rijlaarzen. Het zijn leden van slipjachtvereniging Veluwe Hunt. Vandaag houden ze voor het eerst een slipjacht in de polder bij Lithoijen. Dat is een 'diervriendelijke' jacht, waarbij een 'meute' jachthonden een kunstmatig geurspoor van een vos volgt en de ruiters op hun beurt de honden volgen. Gedood wordt er dus niet. De slipjacht is afgeleid van de vossenjacht, zoals die vroeger in Engeland werd gehouden. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”