Volledig scherm
Tijn druk bezig met het lakken van nagels © Joop van Rossem

Actie 'Oss lakt voor Tijn' is een groot succes

OSS - Ondanks zijn slechte gezondheid was Tijn, gezeten in een rolstoel, een uurtje aanwezig om nagels te lakken. Zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Semmy, dat was de opzet van de door de Osse centrumondernemers georganiseerde actie 'Oss lakt voor Tijn'. 

Volledig scherm
Het junioren 1-team van The Cardinals opent 'Oss lakt voor Tijn' © Joop van Rossem

Met dat geld wil de stichting een nieuwe behandelmethode tegen hersenstamkanker naar ons land halen en daarvoor is 1 miljoen euro nodig. Naast Tijn zelf waren er ook vele vrijwilligers die klaar stonden om tegen betaling van 5 euro aan de slag te gaan met een nagellakkwastje. 

ZIE OOK: Tijn bezoekt Oss tijdens 'Oss lakt door voor Tijn'

Hersenstamkanker komt relatief weinig voor en dan alleen bij kinderen. Na het moment van diagnose hebben kinderen nog hoogstens twee jaar te leven. Met de komst van de nieuwe apparatuur zouden misschien stappen in de goede richting kunnen worden gezet.

Tijn kreeg landelijke aandacht tijdens de vorige Serious Request-actie van 3FM. Zaterdagochtend werd bekend dat de actie een half miljoen meer heeft opgehaald dan eerder geteld was. Tijn harkte hier 2,5 miljoen van binnen met zijn nagellakactie

ZIE OOK: Opbrengst Serious Request: 9,25 miljoen euro

Oss, Uden e.o.