Volledig scherm
Met een spandoek uitte de actiegroep zijn ongenoegen © Facebook Balian van Ibelin

Actiegroep parochie Lithoijen kondigt acties aan tot in Rome

LITHOIJEN/DEN BOSCH - Een actiegroep die strijdt voor een zelfstandige parochie in Lithoijen hing zondagochtend meerdere spandoeken en een kettingslot op voor het bisdom in Den Bosch. Op de doeken stond in niet mis te verstane bewoordingen dat de actievoerders niet willen dat de H. Remigiusparochie Lithoijen opgaat in de Osse H. Hartparochie.

De groep kondigt meer activiteiten aan voor de komende maanden, 'zowel in Lithoijen, Den Bosch, Utrecht als wel in Rome'. In een brief aan bisschop Gerard de Korte waarschuwen de fusietegenstanders hem voor deze acties, die voor het bisdom wel eens 'heel vervelend' kunnen uitpakken.

De groep noemt zich Balian van Ibelin, een verwijzing naar de behoeder van het Koninkrijk Jeruzalem. In de brief aan De Korte belooft ze 'onze parochie met hand en tand te verdedigen tot het bittere eind tegen deze ‘vijandelijke overname’ waardoor ons opgebouwde vermogen en vitale geloofsgemeenschap teniet worden gedaan.'

Eerder hing de actiegroep al een spandoek op het dak van de kerk in Lithoijen, waarna kapelaan Patrick Kuis met een heggenschaar omhoog klom in een poging het dundoek te verwijderen.

Volledig scherm
Een brief verduidelijkt het standpunt © Facebook Balian van Ibelin
Volledig scherm
Aan de ketting © Facebook Balian van Ibelin
  1. Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

    HERPEN - Veel inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent werden zaterdag in zaal Thekes in Herpen de maat genomen. Er passeerde ook een gevoelig onderdeel op deze zitting. Een minutenlang applaus klonk in de zaal nadat Toon van der Loop de oud-voorzitter van de Nachtgravers Jos Janssen, die ten tijde van de muziektheatervoorstellingen in april 2017 plotseling overleed, postuum lof toezong. Dochter Susan mocht 24 rozen in ontvangst nemen.

Oss, Uden e.o.