Volledig scherm
Toon van der Loop bezingt postuum oud-voorzitter Jos Jansen. © B Vdlinden

Afgebrande Petjesbar als rode draad door pronkzitting Nachtgravers Overlangel

HERPEN - Veel inwoners van Overlangel, Neerloon en Keent werden zaterdag in zaal Thekes in Herpen de maat genomen. Er passeerde ook een gevoelig onderdeel op deze zitting. Een minutenlang applaus klonk in de zaal nadat Toon van der Loop de oud-voorzitter van de Nachtgravers Jos Janssen, die ten tijde van de muziektheatervoorstellingen in april 2017 plotseling overleed, postuum lof toezong. Dochter Susan mocht 24 rozen in ontvangst nemen.

Prins Rick die tegenwoordig in Schaijk voetbalt, moest flink kunnen incasseren. Onder meer bij CV Maf Mar Moi die Shownieuws presenteerde met bijbehorende roddels. Dorpsvereniging Neerloon ging op de Man Bijt Hond-toer. Bekende plaatsgenoten mochten middels komische filmpjes hun mening geven en werden daarbij subtiel op de hak genomen. Zelfs de paarden van Jos Keulers waar een buurman iets tegen schijnt te hebben, gaven ongezouten hun mening.  

Volledig scherm
Het roddelpanel van Shownieuws door CV Maf Mar Moi. © B Vdlinden

Reden dat de zitting in Herpen plaats vond was dat de eigen Petjesbar in augustus afbrandde. Het werd de rode draad van de avond. De Keentse Krantenboer sprak over de vuurzee en 'ground zero' en eindigde met een nostalgisch lied over het wel en wee van het Langels café. Vier OKSV-spelers maakten een mooie woordspeling met Brandbier. Ook CV De Natte Schuit bezong in een ode de Petjesbar. CV Nog Efkes situeerde hun act in de kringloopwinkel. Daar gingen vele bekende figuren over de tong. Volgens zaakwaarneemster Mientje was Karl Reijs beter geworden van de brand. Hij ging van een rijtjeswoning naar een twee onder één kap. 

En dan was er nog een humoristische stripdans van CV 't Stelt Niks Veur, een Haka oftewel Maori-dans als ode aan prins Rick, humoristische candlelight gedichten door PLOG en een prachtige muzikale uitsmijter door het feestduo de Drie Musketiers.

Volledig scherm
Een stoere Haka als ode aan prins Rick door CV Nie Mauwe mar Bouwe. © B Vdlinden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement