Volledig scherm
Gemeentehuis Oss © Still uit filmpje - YouTube

Afgeschoten plan Herpen splijt politiek Oss

OSS - Raadsleden schoten donderdagavond eensgezind een plan af voor een mooiere entree van Herpen en gaven de wethouder de opdracht mee om met een beter alternatief te komen. Tot zover de eensgezindheid, want de discussie die volgde verliep fel en stekelig.

Aan het eind van het liedje kregen coalitiepartijen VDG, CDA en VVD hun zin: er komt geen diepgravend onderzoek naar de geschiedenis van dit omstreden plan. Beter Oss had dat voorgesteld, samen met PvdA en D66. Die partijen begrepen niets van de afwijzing.

Minder prettig
Ze vroegen zich af wat de drie partijen te verbergen hebben over deze zaak, die wortels heeft in de voormalige gemeente Ravenstein, vol zit met afspraken uit het verleden en Oss mogelijk tonnen aan schadeclaims gaat kosten? "Blijkbaar zijn deze partijen toch bang dat er zaken naar voren komen die minder prettig zijn", probeerde Iris van Dinther, PvdA.

De coalitie gaf geen krimp. Die steekt haar energie liever in de toekomst en niet in de historie van het plan. Zeker niet met een raadsenquête, dat ze een veel te zwaar middel vond.

Oss, Uden e.o.