Talentencampus met kleurrijke bestrating
Fotograaf: Van Assendelft
Volledig scherm
Talentencampus met kleurrijke bestrating Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft

Afgesproken! Bedrijven zetten zich in voor gezonde jeugd na meeting in Oss

OSS - Nutricia gaat aan de slag met moestuintjes, Sligro met sportkantines en Vos Logistics met schoolpleinen. Samen met tal van andere bedrijven beloven ze zich in te spannen voor een gezonde jeugd in Noordoost-Brabant. 

Die afspraken werden woensdag gepresenteerd op de Osse Talentencampus tijdens de bijeenkomst 'NL Vitaal 2025'. Meer dan honderd overheden, onderwijsinstellingen en ondernemers waren daarbij aanwezig. Tijdens verschillende gespreksrondes werd nagedacht over initiatieven om jongeren gezonder te laten leven en meer te laten sporten. 

Dat leverde gelijk resultaat op. Zo gaat Nutricia zich samen met Jong Leren Eten inzitten voor het project Smakelijke Moestuinen. Daarin leren peuters hoe groenten eruit zien, ruiken en smaken. Sligro maakt zich hard voor gezonder eten in sportkantines. Vos Logistics slaat de handen ineen met De Cruyff Foundation. De logistieke dienstverlener wil namelijk een Schoolplein14 adopteren. Dat is een bijzonder schoolplein waar extra veel op gesport kan worden. Woensdag werd bekend dat De Korenaer als eerste school in Oss zo'n plein krijgt. 

Mart van Schijndel van het Osse Sport Expertise Centrum hoopt dat de bijeenkomst tot nog meer samenwerking leidt. ,,Dit is een mooie start, we zullen zien wat er nog volgt."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement