Volledig scherm
Oss Kermis, Dolle Dinsdag. © Peter van Huijkelom

Aftrap roze jaar in Oss op Dolle Dinsdag

OSS - Bier, beats en een hoop roze ballonnen. De veertiende Dolle Dinsdag van de Osse kermis is weer goed gevierd. Het mocht dan wel heet zijn, gedanst werd er in de Eikenboomgaard. Traditiegetrouw kleurde de straat roze voor de gaydag op de kermis.

Naast een hoop gezelligheid had de Dolle Dinsdag dit jaar ook een serieus tintje: het was de aftrap van het roze jaar dat voor de deur staat. De komende maanden besteedt Oss veel aandacht aan de bevordering van homo-emancipatie. Dit in de aanloop naar Roze Zaterdag, die in juni 2017 door Regenbooggemeenten Oss en Den Bosch gehouden wordt.

,,Dit is een speelse aftrap van een thema dat om serieuze aandacht vraagt", zei wethouder René Peters die een openingstoespraak hield. Een paar weken geleden voer hij nog mee op een boot van stichting Roze Zaterdag Noordoost-Brabant tijdens de Amsterdamse Canal Parade. ,,Een feestje is leuk, maar daarmee zijn we er nog niet. Er is echt werk aan de winkel. Hartstikke mooi dat wij als klein Brabants stadje hierin het stokje mogen overnemen van grote steden als Amsterdam en Den Haag.'