Volledig scherm
© REUTERS

'Agrifood Capital is een dure praatclub', politiek eist harde resultaten

OSS/UDEN/MEIERIJSTAD - Concreet resultaat, dat eisen verschillende politieke partijen in Oss, Uden en Meierijstad als voorwaarde om verder te gaan met het samenwerkingsverband AgriFood Capital. 

Uit een intern rapport van deze organisatie blijkt dat het verband in drie jaar tijd nog niets wezenlijks tot stand heeft gebracht. Precies zoals onder meer de VVD en SP in Oss al meermalen hebben geroepen in de gemeenteraad. 

,,Het geld dat we erin hebben gestopt is voor van alles en nog wat gebruikt, maar er is geen enkel aanknopingspunt voor ons om te bepalen of de regio er iets mee op is geschoten. De zaken die van de grond zijn gekomen, waren er ook wel gekomen zonder AgriFood Capital", oordeelt  Adrie Geerts (SP) in Oss.

Wat hem betreft neemt Oss afscheid zo snel mogelijk van AgriFood Capital. ,,Wij zien echt wel de meerwaarde van samenwerking met de provincie en omliggende gemeenten. Maar een gebied van Boxtel tot Boxmeer is te groot. Er bestaat geen verband en je kunt het ook niet forceren."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement