Volledig scherm
© Peter van Huijkelom

Alex Roeka uit Ravenstein wint oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2017

RAVENSTEIN - De Ravensteinse liedjesschrijver Alex Roeka is de winnaar van de Nederlandse oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2017. Eerder wonnen Claudia de Breij, Herman van Veen en Tineke Schouten deze prestigieuze prijs.

De Nederlandse oeuvreprijs wordt toegekend door het Schiller Theater 'Place Royale' als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar. De jury koos dit keer unaniem voor de Brabander die wordt geroemd om zijn originele en rake teksten.

Alex Roeka krijgt de gegoten bronzen leeuw die bij deze prijs hoort op 26 november overhandigd in de Kleine Komedie in Amsterdam.

De 62-jarige Roeka kreeg eerder al twee Edisons, voor zijn CD Beet Van Liefde en CD Gegroefd en zijn lied 'Noem 't een Liefde werd bekroond met de Annie M.G.Schmidtprijs.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn
    video

    Koningin Máxima: royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden (Oss) majestueus kan zijn

    OSS - Nederlanders houden van koningin Máxima en we weten weer waarom. Op een dag van nationale rouw, te midden van ongeloof en naarstig onderzoek, toonde de koningin hoe sober verdriet kan zijn. Ogen die oprecht bezorgd stonden. Een kapsel dat een beetje in de war lag, zulke trivialiteiten doen er dan even niet toe. Alleen troost. Portret van een royal die het geluk omarmt, maar ook in harde tijden majestueus kan zijn.

Oss, Uden e.o.