Volledig scherm
© Peter van Huijkelom

Alex Roeka uit Ravenstein wint oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2017

RAVENSTEIN - De Ravensteinse liedjesschrijver Alex Roeka is de winnaar van de Nederlandse oeuvreprijs Kleinkunst Cabaret 2017. Eerder wonnen Claudia de Breij, Herman van Veen en Tineke Schouten deze prestigieuze prijs.

De Nederlandse oeuvreprijs wordt toegekend door het Schiller Theater 'Place Royale' als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar. De jury koos dit keer unaniem voor de Brabander die wordt geroemd om zijn originele en rake teksten.

Alex Roeka krijgt de gegoten bronzen leeuw die bij deze prijs hoort op 26 november overhandigd in de Kleine Komedie in Amsterdam.

De 62-jarige Roeka kreeg eerder al twee Edisons, voor zijn CD Beet Van Liefde en CD Gegroefd en zijn lied 'Noem 't een Liefde werd bekroond met de Annie M.G.Schmidtprijs.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”