Volledig scherm
Wethouder Annemieke van de Ven © IVN Veghel

Annemieke van de Ven uit Veghel wordt wethouder in Oss

OSS - Annemieke van de Ven volgt René Peters op als wethouder in Oss. De CDA-bestuurder is nu nog actief in het college van B en W in Veghel, waar zij ook woont, maar die gemeente houdt per 1 januari op te bestaan.

Het CDA maakt het naar voren schuiven van Van de Ven vrijdagochtend pas officieel bekend, maar meerdere bronnen bevestigen haar komst donderdagavond al aan het Brabants Dagblad.

René Peters neemt op 15 december afscheid van de politiek in Oss. Hij gaat voor het CDA meedoen aan de landelijke campagne. Hij neemt de eerste weken na zijn afscheid de tijd om zijn opvolger in te werken. Dat wordt als het aan het CDA ligt dus Van de Ven. Zij bleef over na een selectieprocedure waar naar verluidt vier andere kandidaten in afvielen.

Ervaring
De Osse CDA-fractievoorzitter Mari van Kilsdonk over de keuze: ,,Er speelt veel en er is weinig gelegenheid voor inwerken. Ervaring is daarom belangrijk. Annemieke is een ervaren wethouder die vertrouwd is met het sociale domein. Zij is vanuit de regionale samenwerking As50 goed bekend met Oss en heeft een breed, relevant netwerk. Dat is belangrijk voor de regionale rol die Oss op dit terrein speelt."

Van de Ven heeft sinds 2010 de leefbaarheidsportefeuille voor haar rekening gehad, met daarin onder andere Openbare Ruimte, Natuur en Milieu, Water, Vastgoed, Burgerparticipatie en Coördinatie Wijk- en Dorpsraden. Van 2006 tot 2008 was zij wethouder gaatschappelijke ondersteuning (WMO), gezondheidszorg, integratiebeleid en emancipatiebeleid.

Oss, Uden e.o.