Volledig scherm
Berghemnaar Arnold Vos is honderd jaar geworden. © Bert van der Linden

Arnold Vos is eerste mannelijke 100-jarige die in Berghem is geboren en getogen

BERGHEM - Het was dinsdag precies honderd jaar geleden dat Arnold ofwel Nol Vos in het Duureind, een gebiedsdeel van Berghem het levenslicht zag. Tot voor drie jaar terug heeft hij er gewoond en gewerkt. Sindsdien is zorg- en verpleegcentrum De Wilberthof zijn thuis.

Vos is de eerste geboren en getogen Berghemnaar die de eeuwgrens is gepasseerd. Daar is hij ieder geval, volgens zijn neef Jan Megens, van overtuigd en dat maakt hem ook wel trots. Nol Vos komt uit een gezin met elf kinderen en is nooit getrouwd geweest. Met een zus en twee broers is hij blijven wonen in het ouderlijk huis. Hij verhuurde zich als boerenknecht en later is hij met zijn broer Gerrit een tuinderij begonnen op het Duureind.

Sport en politiek
Zijn gezichtsvermogen en gehoor zijn niet best meer maar verder is hij nog goed bij de pinken. Hij heeft nog steeds belangstelling voor sport en politiek en is een echte familieman. Dat blijkt ook wel uit de invulling van de feestdag: Een diner in feestzaal de Merkx met alle neven en nichten en daarna trakteert hij er ook nog de hele Runselstraat waar hij bijna 97 jaar heeft gewoond.

Nol Vos wilde niet dat er Lang Zal Hij Leven gezongen werd want dat zit er volgens hem toch niet in en daarom zette locatiemanager Carolien na haar toespraakje het lied Happy Birthday maar in.

Oss, Uden e.o.