Volledig scherm
Asbestsanering in Jan Cunen. © Ruud Rogier

Asbest gevonden in museum Jan Cunen in Oss

OSS - Bij de verbouwingswerkzaamheden in museum Jan Cunen in Oss is asbest gevonden. Asbestsaneerder Belas heeft de ruimte vrijdag grondig gereinigd. Met resultaat: aan het einde van de middag werd het sein ‘asbestvrij’ afgegeven.

Het asbest werd gevonden in het souterrain, in een oude haardpartij in de voormalige keuken van het museum. Bezoekers hadden er geen last van: het museum is vanwege de werkzaamheden dicht. Voorafgaand aan de verbouwingen heeft de gemeente de villa uit 1888 uitvoerig op asbest gecontroleerd. Daarbij werd niets aangetroffen, laat bestuursvoorzitter Peter van der Steen weten.

Vertraging
De haard met daarin het asbest kwam pas tevoorschijn toen de verbouwingen al bezig waren, bij de sloop van een dichtgemetselde wand. Na de vondst werden de werkzaamheden direct stopgezet. Het werk heeft daardoor twee weken stilgelegen. Die vertraging is waarschijnlijk wel weer in te halen, verwacht Van der Steen.

Ook aan de buitenzijde van het pand, in de golfplaten boven de serre, zit asbest. Dit wordt over drie weken gesaneerd. De bouwwerkzaamheden in het museum lopen voor de rest op schema. Op 15 oktober opent Jan Cunen weer voor publiek.

Oss, Uden e.o.