Volledig scherm
© Dichterbij

Banenverlies bij dagbesteding Dichterbij

OSS/DEN BOSCH/SCHIJNDEL - Bij de dagbesteding van Dichterbij, de organisatie die zorg verleent aan mensen met een verstandelijke beperking, vervallen waarschijnlijk een groot aantal banen. In een interne mail stelt de organisatie ‘een verlies te verwachten van 10-15% van het werk van de circa 900 medewerkers’. Medewerkers geven aan dat het om 210 banen zou gaan.

De organisatie sluit gedwongen ontslagen niet uit. Het werkgebied van Dichterbij omvat Noord-Oost Brabant (o.a. Den Bosch, Oss, Schijndel), Noord Limburg en Zuid-Oost Gelderland. De komende weken zijn spannend voor de medewerkers. In de week van 20 juni krijgen zij die hun werk verliezen, dat van hun leidinggevende te horen. Daarna wordt gekeken of herplaatsing binnen Dichterbij mogelijk is.

Tijdelijke contracten
Een deel van de medewerkers kan bijvoorbeeld naar 'Wonen', het onderdeel van Dichtbij dat de huizen beheert waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en 24-uurs zorg krijgen. Dat kan dan wel betekenen dat een aantal tijdelijke contracten bij dat onderdeel niet worden verlengd.

Oss, Uden e.o.