Volledig scherm
© Thinkstock

Bedrijf huisvest 32 arbeidsmigranten in buitengebied Berghem

BERGHEM - Buca Vastgoed uit Oss mag aan de Harensweg in Berghem onderdak bieden aan 32 arbeidsmigranten. Het Osse college van burgemeester en wethouders werkt mee aan de plannen, maar stelt wel voorwaarden.

Buca Vastgoed wil in een kwart van het bestaande bedrijfsgebouw aan Harenseweg 14 ruimte maken voor 'humane huisvesting' van 32 arbeidsmigranten, zegt Pascal van de Camp. Dat gebeurt in zestien kamers met douche en toilet. Er komen vier gemeenschappelijke wasruimtes en een gedeelde keuken en huiskamer. Parkeren kan op eigen terrein. Buca wil vooral jonge stellen huisvesten.

Van de Camp runt vastgoedbedrijf Buca met kompaan Toine Buuts. De ondernemers bezitten onder meer vijf huizen aan de Molenweg in Oss die ze opknipten in studio's en verhuren aan arbeidsmigranten. Ze timmeren al tien jaar aan de weg en huisvesten in totaal 215 werknemers uit het buitenland.

Van de Camp woont naast de locatie in Berghem en belooft een oogje in het zeil te houden. Het plan om onderdak te bieden aan de arbeidsmigranten past in het beleid van de gemeente Oss. De twee initiatiefnemers moeten wel duidelijk maken dat de toekomstige bewoners goed kunnen leven in de ruimtes. Ook moeten zij de overlast voor de omgeving beperkt houden. De dorpsraad heeft vertrouwen in het initiatief en geeft voorlopig een positief advies af.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement