Volledig scherm
In de Bergstraat in Geffen streek in de jaren zeventig een vale gier neer op het huis van Toon en Miet van Nistelrooij. De straat liep uit. © Heemkundekring Vladerack

Beeldbank brengt Geffen van vroeger tot leven

GEFFEN - In navolging van andere heemkundeverenigingen in de regio heeft nu ook Vladerack in Geffen een beeldbank online gezet. De beeldbank bevat in eerste instantie 3200 foto's uit het archief van de heemkundewerkgroep. ,,We willen de komende jaren doorgroeien naar zo'n 15.000 foto's die via internet door iedereen te zien zijn", aldus voorzitter Gerrit van den Helm. 

De leden van de heemkundekring krijgen de komende tijd instructie om de gepubliceerde foto's van aanvullende informatie te voorzien. Niet-leden die informatie hebben over de getoonde foto's kunnen dit via een formuliertje op de site delen met Vladerack. 

Uiteindelijk wil de heemkundewerkgroep ook allerlei andere documenten opnemen in de beeldbank. De complete collectie bidprentjes, krantenknipsels, boeken en gebruiksvoorwerpen van Vladerack wordt daarvoor gedigitaliseerd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.