Volledig scherm
Johan van Boxtel. © Politie Eindhoven

Beelden van moord op brandstichter Oss bij Opsporing Verzocht: 'Indringende camerabeelden'

EINDHOVEN/OSS - Beelden van de moord op Eindhovenaar Johan van Boxtel worden dinsdagavond met instemming van de nabestaanden getoond in de uitzending van Opsporing Verzocht. Op de 'indringende' camerabeelden zijn onder andere de vermoedelijke daders te zien en het moment dat er op Van Boxtel wordt geschoten. 

De schietpartij die zondag 7 mei het leven kostte van de 32-jarige Eindhovenaar is vastgelegd op camerabeelden. Van Boxtel werd doodgeschoten in de Memlincstraat in Eindhoven voor de woning waar hij verbleef. Van Boxtel is een bekende in het criminele milieu en de politie gaat daarom uit van een afrekening.

Het lichaam van Van Boxtel werd 7 mei 's ochtends gevonden naast een auto in de Memlincstraat. Zijn advocate reageerde destijds compleet verrast op de gewelddadige dood van de Eindhovenaar. Van Boxtel werd verdacht van een serie brandstichtingen, onder andere in Oss.

ZIE OOK: Dood Eindhovenaar Johan van Boxtel mogelijk afrekening in criminele milieu 

Het politieonderzoek naar de liquidatie is nog in volle gang. Een team van 20 rechercheurs houdt zich bezig met de zaak. De afgelopen weken werden onder meer getuigen gehoord en sporen onderzocht. Ook is er buurtonderzoek verricht en de recherche heeft gesproken met mensen in de omgeving van het slachtoffer.

Hasselt
Uit het politieonderzoek is gebleken dat Van Boxtel op 3 mei naar Hasselt is vertrokken en dat hij daar de nacht door heeft gebracht. De politie wil weten of er een verband is tussen dit bezoek en de moord enkele dagen later. De politie is daarom specifiek op zoek naar getuigen die Van Boxtel in Hasselt hebben gezien of die meer weten over wat hij daar heeft gedaan.

Opsporing Verzocht
In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag is onder meer een reconstructie te zien van de laatste periode van het leven van Van Boxtel. De uitzending begint om 20.30 uur op NPO1.

Volledig scherm
© Bert Jansen

Oss, Uden e.o.