Beelden vrijgegeven van explosie café 't Berghje in Oss

VIDEOOSS - De politie heeft beelden vrijgegeven van de explosie bij café 't Berghje in Oss. Daar werd 15 augustus rond 00.45 uur met een explosief een aanslag gepleegd voor de gevel van het café aan de Berghemseweg. 

Op de camerabeelden van het café is, naast de explosie, te zien dat er een aantal mensen vlak voor en na de ontploffing voorbij lopen. 'Wellicht zagen zij de dader', laat de politie weten in een oproep om deze mensen te vinden.

Getuigen hebben de politie verteld dat er een explosief is gegooid vanaf een passerende scooter. Binnen zaten op dat moment uitbater Antoine en zijn vrouw. Zij raakten niet gewond. ‘Een wonder dat er geen mensen gewond raakten’, zegt de politie. 

Volledig scherm
Vlak voor en na de explosie liepen mensen voorbij. Dit is rond 01.04 uur. © Politie

Navertellen

Volledig scherm
Onderzoek bij café 't Berghje, met als inzet uitbater Antoine van den Bergh. © Charles Mallo/Rachelle Suppers

De uitbater van 't Berghje Antoine 'de Lap' van den Bergh zat met zijn vrouw op de bank een sigaretje te roken toen hij plots een luide knal hoorde. De glasscherven vliegen door de lucht. Van de ruiten aan de straatkant is niets meer over. Hij heeft geen idee wie er achter de aanslag zit. 

Dat zij deze aanslag kunnen navertellen, dankten ze volgens een agent aan hun gesloten rolluiken. Die voorkwamen dat de scherven naar binnen vlogen.

Motief onduidelijk

De politie kan of wil niet zeggen wat ze weet over de dader en diens motief, of over het gebruikte explosief. 

Aanstaande dinsdag worden de beelden uitgebreid getoond in Opsporing Verzocht. 

Volledig scherm
Glasscherven na explosie bij café 't Berghje. © Politie
Volledig scherm
Ruiten van café 't Berghje liggen door de explosie aan diggelen. © Politie