Volledig scherm
De afvaloverslag in Oss © Paul Driessen

Ben jij een brave afvalsorteerder?

OPROEPHoe vol zit je kliko? En hoe braaf sorteert je plastic, groen afval, lege flessen, oud papier en ga zo maar door? Vroeger ging alles op een hoop in de vuilniszak of bak en was het motto 'na ons de zondvloed'. Die tijd is voorbij: afval scheiden moet, of de burger het leuk vindt of niet. En alle gemeenten doen dat op hun eigen manier. En hoe bevalt dat?

Brabants Dagblad maakt een serie verhalen over afval. Van de manier waarop het in deze regio georganiseerd is tot waar het blijft. Maar ook aandacht voor de milieustraat, de kringloopwinkel en gemeenten die voorop gaan in hun strijd om zo min mogelijk restafval in de kliko te krijgen.

Quote

Wat is er goed of slecht geregeld in jouw gemeente?

Wij zijn ook benieuwd naar de ervaringen van onze lezers en sitebezoekers met afvalinzameling. Wat is er goed of slecht geregeld in jouw gemeente? Hoeveel kliko's kunt je maximaal op de stoep hebben staan en hoe makkelijk of lastig is het scheiden van afval in de dagelijkse praktijk?

Misschien heb je voor de gemeenten ook wel tips over hoe het beter, anders of goedkoper kan. Want hoe dan ook mag elke Nederlander in 2050 geen enkele kilo restafval meer produceren. 

Stuur je reacties, ervaringen en/of tips naar  redactie.oss@bd.nl en wij gaan ermee aan de slag

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”