Volledig scherm
Afscheidsdienst van Martijn van den Broek in dorpshuis de Berchplaets te Berghem. © Van Assendelft Fotografie

Berchplaets bijna te klein voor afscheid van alleskunner Martijn (17)

BERGHEM - Van het TBL tot de zwemclub; overal waar Martijn van den Broek kwam gaf hij de volle 100 procent. Donderdagavond werd afscheid genomen van de 17-jarige Berghemnaar die vorig week overleed. 

Zelfs de grootste zaal van dorpshuis de Berchplaets blijkt te klein voor de vele honderden mensen die Martijn de laatste eer willen bewijzen. Op de achterste rijen volgen mensen de dienst noodgedwongen staand of vanaf een barkruk. Die toeloop is niet zo gek als je bedenkt dat Martijn trombone speelde bij harmonie Concordia, jureerde bij atletiekclub AV Oss’78, zwom bij Arethusa en lid was van nog een handvol verenigingen meer. Op al die plekken maakte Martijn in de afgelopen jaren vrienden. Allemaal blijven ze achter met de vraag waarom die slimme, aardige knul vorige week uit het leven stapte. Een antwoord krijgen ze misschien wel nooit.

Overal waar hij kwam gaf Martijn de volle honderd procent. Op school bijvoorbeeld. Hij gaf er bijles in wiskunde en was dolenthousiast over de reizen naar het buitenland. ,,Als je als docent wilde dat je les een beetje vlot ging, gaf je Martijn het woord”, sprak rector Tom Brocks. ,,Dan wist je ten minste zeker dat je een goed antwoord kreeg.” Hoge ogen gooide hij tijdens een biologie-olympiade, waarin hij samen met een vriend in de top 10 van Nederland eindigde. En in de debatclub, waar hij tegenstanders geregeld verbaal de baas was.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.