Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Berghemnaar veroorzaakte botsing op A59, reed door en deed alsof bus gestolen was

DEN BOSCH/MEGEN - Een 29-jarige Berghemnaar botste met de bus van zijn opdrachtgever uit Megen tegen een aanhanger op de A59 bij Den Bosch, reed door, en beweerde vervolgens dat het voertuig was gestolen. Hij werd woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand.

De 29-jarige Berghemnaar wilde op 29 september 2017 van het bedrijfsterrein in Megen waar hij als ZZP'er werkte naar huis rijden, maar de vriend die hem zou vervoeren kon die dag niet voor chauffeur spelen. ,,Ik ben toen met mijn stomme kop zelf in die auto gestapt", zei de verdachte gistermiddag. Zijn rijbewijs was door het CBR ongeldig verklaard. De bus was eigendom van zijn opdrachtgever, die hem toestemming had gegeven om met het voertuig te rijden. 

De man ging de snelweg op, de A59. Ter hoogte van Den Bosch, botste de man tegen de achterkant van een aanhangwagen. ,,Ik raakte in paniek", vertelde de Berghemse verdachte tegen de politierechter. Hij wist dat hij niet had mogen rijden.

De man reed weg. Daarna zat hij met een groot probleem. Hij was doorgereden bij een plaats ongeval en zat met een kapotte bus. De verdachte parkeerde het ding in de buurt. De man vertelde zijn baas dat het voertuig was gestolen. De Berghemmer probeerde vervolgens stiekem de bus zelf te verkopen. Hij zou daarbij niet van plan zijn geweest om het geld zelf te houden: de man wilde dat aan zijn opdrachtgever geven.

Geluk

Het was niet de eerste keer dat de man in het verkeer in de fout ging: hij was voor 'soortgelijke feiten' vorig jaar al door de politie opgepakt. Daarmee hikte de man woensdag tegen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf aan. De Berghemnaar had geluk. Op 29 september was hij nog niet veroordeeld voor dit andere, onbekende verkeersfeit: al kreeg hij hier later wel een werkstraf voor.

De rechter gaf hem daarom een straf die paste bij een verdachte met een 'blanco strafblad'. Ze legde een werkstraf op van 100 uur, naast een voorwaardelijke celstraf van 1 maand.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement