Volledig scherm
Anne Knijnenburg (14) uit Berghem © Peter van Huijkelom

Berghemse atlete is specialiste in afzien

BERGHEM - De talentvolle atlete Anne Knijnenburg (14) uit Berghem is bezig aan een voortreffelijk seizoen. Je zou het niet zeggen als je haar ziet en spreekt maar op de atletiekbaan is ze een harde. Ze traint veel, en af kunnen zien tijdens wedstrijden is, zo zegt ze zelf, haar grootste talent.

In verslagen positie vindt ze vaak nog ergens een laatste restje energie waarmee ze een wedstrijd toch nog wint. ,,Ik ben heel goed in de laatste 200 meter van een race. Als iedereen kapot zit kan ik vaak nog doortrekken. Door de pijn heen bijten, dat vind ik gaaf.”

Dat levert de atlete van AV Oss ’78 veel succes op. Ze weet het niet uit haar hoofd, maar een beetje rekenwerk levert op dat ze nu negen Nederlandse titels in verschillende jeugdcategorieën op haar naam heeft staan. Kort geleden won ze nummer acht en negen: op de 800 meter en de 1500 meter steeplechase.

Keihard trainen
​Ze heeft talent, maar het succes van Knijnenburg is vooral het gevolg van keihard trainen. In een gemiddelde week doet ze vier dagen aan atletiektraining en één dag aan voorzichtige krachttraining. En op de twee overgebleven dagen? ,,Dan ga ik meestal een stukje wielrennen. Ik kan niet zo goed stilzitten. Mijn concentratie op school is soms ook wel een dingetje, ja.”

Oss, Uden e.o.