Volledig scherm
© anp

Berghemse kickbokser 5,5 jaar de cel in

DEN BOSCH/OSS - De 28-jarige kickbokser uit Berghem die op 25 maart 2016 een 58-jarige Ossenaar aanviel in de Teugenaarsstraat, is door het gerechtshof in Den Bosch woensdag veroordeeld voor 'poging tot moord'. De kickbokser bedreigde ook een getuige van het geweld en een mishandeling in de gevangenis in Grave in 2013 werd gezien als poging tot doodslag.

Het hof geloofde, in tegenstelling tot de rechtbank en het Openbaar Ministerie, dat de man 'een vooropgezet plan' had voor het hevige geweld en geeft hem 5,5 jaar cel. Het slachtoffer hield onder meer barstwonden, een gebroken neus en een gebroken oogkas aan het geweld over. 

Het gerechtshof maakte ook een einde aan de 'vervroegde invrijheidsstelling' van de celstraf die hij dat jaar nog uitzat: hij had nog 487 dagen op de plank staan. 

De opgelegde straf was fors hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie: dat vroeg slechts om een celstraf van vier jaar. De rechtbank had eerder een nog kortere straf opgelegd: 3,5 jaar cel voor 'poging tot doodslag'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.