Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Berghemse kickbokser blijft in gevangenis op verdenking van doodslag

DEN BOSCH - De 27-jarige kickbokser die wordt verdacht van poging tot doodslag op een 57-jarige Ossenaar, blijft voorlopig in de gevangenis. De rechtbank in Den Bosch wees dinsdagochtend een verzoek tot vrijlating af.

Volgens justitie viel de in Berghem wonende man op 25 maart van dit jaar de Ossenaar aan toen die 's ochtends door de Teugenaarstraat in zijn woonplaats liep. Het slachtoffer hield daar onder meer een gebroken neus en een gebroken schouder aan over.

Justitie vermoedt dat de kickbokser in opdracht handelde van een Osse woonwagenfamilie, die nog een appeltje te schillen had met de 57-jarige man. Twee -vermeende - opdrachtgevers zitten ook vast.

Eerdere veroordeling
De officier van justitie vertelde dinsdagochtend dat de Berghemnaar in november 2013 al werd veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor een andere poging tot doodslag. Twee weken na het uitspreken van het vonnis raakte hij in de gevangenis in gevecht met een andere gedetineerde. Justitie vervolgt hem ook daarvoor en legt hem ook in dat geval poging tot doodslag ten laste.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de Berghemse kickbokser is op 18 januari.

Oss, Uden e.o.