Volledig scherm
Het Unox-winkeltje aan de Gasstraat. Tegenwoordig zijn de deuren alleen op dinsdag en woensdag geopend. © Roy van der Lee/BD

Beroemde Unox-winkel in Oss sluit voorgoed de deuren

OSS - Het beroemde Unox-winkeltje aan de Gasstraat gaat dicht. Voor vleesverwerker Zwanenberg, die de naastgelegen fabriek in Oss overneemt, is het niet rendabel de deuren open te houden.

De winkel is een icoon in Oss. Sinds mensenheugenis zijn er voor een lage prijs producten te koop uit de Unox-fabriek. Vroeger voor iedereen, de laatste jaren alleen nog voor personeeleden en oud-personeelsleden. Zij kunnen er ook spullen krijgen van andere Unilever-merken, zoals Dove en Andrélon.

Daar komt op 1 maart een einde aan. Met het vertrek van Unilever uit Oss verdwijnt namelijk ook de mogelijkheid om producten van het merk in de personeelswinkel te verkopen. Onder Zwanenberg zouden daarom alleen spullen verkocht kunnen worden die ook daadwerkelijk in de naastgelegen fabriek gemaakt zijn. Dat is volgens de nieuwe baas niet rendabel. Zeker niet omdat het oude pand dringend toe is aan renovatie.

Tegoedbonnen

De sluiting wordt nu pas bekend, maar werd afgelopen najaar al besproken tijdens de onderhandelingen tussen Unilever en Zwanenberg. De partijen spraken toen onder meer af dat de ruim driehonderd medewerkers van de fabriek compensatie krijgen voor de sluiting. Dat gebeurt omdat zij nu bij hun salaris nog tegoedbonnen voor het winkeltje krijgen die straks niets meer waard zijn. Over de oud-medewerkers van de fabriek zijn geen afspraken gemaakt. 

Tot 2009 waren ook mensen 'van buiten' welkom in de winkel. Sinds die tijd is de zaak alleen op dinsdagen en woensdagen nog geopend voor personeel en oud-personeel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lot kermisfeesten Oss ligt opnieuw in handen van rechter
    PREMIUM
    ANALYSE

    Lot kermisfees­ten Oss ligt opnieuw in handen van rechter

    OSS - Het feest lijkt uit in de Eikenboomgaard in Oss. De bewoners die actievoeren tegen grote evenementen in de straat, weten zich sinds deze week gesteund door de rechter. Die geeft hen op alle punten gelijk in hun strijd tegen de vergunningen die de gemeente in 2017 verleende voor de Muziekboulevard en de kermisfeesten in de straat. De uitspraak heeft gevolgen voor komende evenementen. Partycrew, het bedrijf dat de festiviteiten organiseert, houdt voor augustus serieus rekening met het 'worstcasescenario': een kermis zonder feest in de straat.

Oss, Uden e.o.