Volledig scherm
Politie doet onderzoek op de parkeerplaats waar de 28-jarige vrouw uit Oss is beschoten. © ANP

Beschoten vrouw in Berghem voelde 'dat het haar tijd nog niet was'

BERGHEM - Mandy van der Sluys (28) is blij dat ze nog leeft. De Osse moeder werd bijna twee weken geleden in Berghem in haar hoofd geschoten, maar hield er wonderwel weinig aan over. In gesprek met Omroep Brabant vertelt ze dat ze met de gedachte aan haar kinderen voelde dat het haar tijd nog niet was.

De 28-jarige vrouw uit Oss werd in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli rond 01.00 uur onder vuur genomen. Ze werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in de loop van de zondagochtend werd geopereerd. Aan Omroep Brabant meldt het slachtoffer dat ze na het schot wakker werd in het ziekenhuis en het voelde alsof ze hard was gevallen. Er zat slechts een sneetje boven haar oog en Van der Sluys pakt haar leven weer zo snel mogelijk op.

De politie heeft nog geen enkel spoor van de schutter die de vrouw in haar hoofd schoot op de parkeerplaats van zalencentrum De Merx in Berghem. Een 25-koppig politieteam is op zoek naar de dader én naar antwoord op de vraag waarom de vrouw werd beschoten. Volgens de politie is al met veel mensen gesproken en worden ook nog meer verhoren gedaan. Omdat nog veel onduidelijk is, houdt de politie nog rekening met meerdere scenario's.

Dameshorloge
Eén van de aanknopingspunten is een wit dameshorloge dat tijdens het sporenonderzoek op de parkeerplaats werd aangetroffen. Hoe lang het er heeft gelegen weet de politie niet, maar ze sluit ook niet uit dat het van een mogelijke getuige van de schietpartij zou kunnen zijn. Vandaar dat het onderzoeksteam graag met diegene in contact komt.

Verder zoekt de politie ook de nog onbekende getuige die deze nacht een auto, mogelijk een Volkswagen Caddy of een soortgelijke auto, met hoge snelheid in de polder in de omgeving had zien rijden.

Oss, Uden e.o.