Volledig scherm
Politie doet onderzoek op de parkeerplaats waar de 28-jarige vrouw uit Oss is beschoten. © ANP

Beschoten vrouw in Berghem weer thuis, dader nog spoorloos

BERGHEM - De politie heeft nog geen enkel spoor van de schutter die zaterdag 10 juli een 28-jarige vrouw in haar hoofd schoot op de parkeerplaats van zalencentrum De Merx in Berghem. Met het slachtoffer gaat het inmiddels zo goed dat politieagenten met haar hebben kunnen spreken.

Een 25-koppig politieteam is op zoek naar de dader én naar antwoord op de vraag waarom de vrouw werd beschoten. Volgens de politie is al met veel mensen gesproken en worden ook nog meer verhoren gedaan. Omdat nog veel onduidelijk is houdt de politie nog rekening met meerdere scenario's.

Dameshorloge
Eén van de aanknopingspunten is een wit dameshorloge dat tijdens het sporenonderzoek op de parkeerplaats werd aangetroffen. Hoe lang het er heeft gelegen weet de politie niet, maar sluit ook niet uit dat het van een mogelijke getuige van de schietpartij zou kunnen zijn. Vandaar dat het onderzoeksteam graag met diegene in contact komt.

Verder zoekt de politie ook de nog onbekende getuige die deze nacht een auto, mogelijk een Volkswagen Caddy of een soortgelijke auto, met hoge snelheid in de polder in de omgeving had zien rijden.

Weer thuis
De 28-jarige vrouw uit Oss werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur onder vuur genomen. Ze werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar ze in de loop van de zondagochtend werd geopereerd. Ze heeft volgens de politie inmiddels het ziekenhuis weer kunnen verlaten en maakt het ,,naar omstandigheden goed", aldus de politie. Rechercheurs hebben ondertussen met haar gesproken.

Oss, Uden e.o.