Volledig scherm
Een eerdere demonstratie die plaatsvond in de Schadewijk in Oss. © Politie Oss

Bewoners Schadewijk in Oss niet blij met asielprotest

OSS - Meerdere wijkbewoners vragen zich af waarom de anti-asieldemonstratie zaterdagmiddag door de Schadewijk in Oss gaat.

Gerard Rutten kan er met zijn verstand niet bij. Waarom stuurt de gemeente Oss een demonstratie tegen asielbeleid uitgerekend door de multiculturele Schadewijk?

„Ik snap gewoon niet dat de burgemeester dit doet. Ze kent de problemen in onze wijk”, zegt Rutten. Hij is de voorzitter van het wijkcentrum dat afgelopen jaar kampte met ernstige jeugdoverlast. Het Osse gemeentebestuur noemde dat terreur en pakte het probleem aan. „Het gaat een stuk beter, maar dat wil niet zeggen dat je deze materie de wijk in moet sturen.”

De voorzitter doelt op nationalist Johnboy Willemse en zijn volgers die zaterdag vanaf 14.00 uur demonstreren tegen ‘de multi-cultuur en de asielinvloed’. De groep wilde door het stadscentrum marcheren, maar wordt door de gemeente precies de andere kant op gestuurd. De Schadewijk in.

Eind april trokken ook al zo'n 50 actievoerders wel door het centrum. Dat de mars niet welkom is in het centrum, heeft te maken met zandsculpturenfestival. De gemeente wil toeristen en andere bezoekers van dat evenement niet belasten met de betoging.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.