Volledig scherm
© Paul Driessen/BD

Bezoekers CDA Café Oss raken niet uitgepraat over problematiek rond vluchtelingen

OSS - De eerste editie van het CDA Café in Oss was met 2 uur veel te kort om een oplossing te vinden voor de zo veel omvattende vluchtelingenproblematiek. Niet dat de 30 aanwezigen in de versierde feestzaal van kroeg Bellevue het niet probeerden. Ze bespraken wat Oss, Nederland, Europa en de wereld kunnen doen om mensen op te vangen en de vrede in conflictgebieden te herstellen.

Aan het woord kwamen onder anderen CDA-wethouder René Peters en CDA-Tweede Kamerlid Erik Ronnes. Zij zoomden in op de noodopvang die in februari opengaat in het voormalig belastingkantoor in Oss. En waar, anders dan eerder gemeld, ook ruimte is voor kleine gezinnen.

Statushouders
Ook deelden Peters en Ronnes hun kijk op de problemen die op de huurmarkt ontstaan doordat er veel woningen nodig zijn voor het plaatsen van vluchtelingen met een verblijfstatus, de zogenoemde statushouders. De komende jaren is er meer woonruimte nodig, schatten zij in. De oplossing? Meer woonruimte bouwen. Wie betaalt dat? Niet alleen de gemeenten waar de woningen komen, stelden wethouder en kamerlid eensgezind. Het is de bedoeling dat vanaf nu jaarlijks 5 of 6 edities komen van het CDA Café in Oss.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.