Bieden op ontblote torso's bij Sponsorloop Stadsraad Ravenstein

VIDEORAVENSTEIN - De 'mannenveiling' van de Ravensteinse Stadsraad was een groot succes donderdagavond. De veiling heeft meer dan 6411,70 euro opgebracht voor het goede doel: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. 

Op 18 november loopt de voltallige Stadsraad van Stichting Carnaval Ravenstein in een gesponsord T-shirt mee met de Zevenheuvelenloop, om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Er is de afgelopen maanden volop getraind door de prins carnaval en zijn gevolg. Niet alleen is de conditie van zijn manschappen daardoor aanzienlijk verbeterd, ook zijn ze stuk voor stuk de nodige kilo's kwijtgeraakt. Prins Carnaval Ravenstein Bernard Brands: ,,Het mag geen enkel probleem voor ze zijn om de 15 km lange Zevenheuvelenloop in Nijmegen succesvol af te ronden volgende maand. Vandaag is er een mooi bedrag opgehaald met de veiling, maar wij verwachten de komende tijd nog veel meer gulle giften."

Tijdens de 'mannenveiling' kon er tijdens een 'betast-ronde' eerst gevoeld worden wat voor vlees men in de kuip had, waarna er geboden kon worden op de raadsleden, pages en adjudant. De heren traden op met ontblote torso. De hoogste bieder krijgt zijn (bedrijfs)naam op een T-shirt gedrukt. Dit T-shirt draagt het 'geveilde' stadsraadslid gedurende de Zevenheuvelenloop in november.

Zoontje Myan

Wilger Thijssen van de Stadsraad Ravenstein: ,,Negen jaar geleden is ons zoontje Myan overleden aan een neuroblastoom. De afgelopen jaren liepen wij met familie de Zevenheuvelenloop om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Ik ben enorm trots dat de voltallige Ravensteinse raad nu mee rent en er zo'n groot bedrag is binnengehaald!"

Volledig scherm
2. Moed indrinken; iedereen is vol spanning hoeveel er op hem of haar geboden gaat worden. © Parry Vermeulen
Volledig scherm
De leden van de Ravensteinse Stadsraad verkeren in 'topconditie'. © Parry Vermeulen